A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.

A Maty-éri horgászversenypályáról

maty er

Nagy érvágás volt a Csongrád megyei horgászoknak és a horgász versenysportnak is, hogy a Maty-éri víztározó felújítása miatt 2018. július 23-án elkezdődött a tározó leeresztése, így itt a horgászati lehetőség időszakosan megszűnt. Az előzetes tervek szerint a halasítások 2019 első félévének végén történhetnek majd meg, amikor teljesen feltöltötték már a medret.

Ez azt eredményezi, hogy az év végén megrendezésre kerülő horgászversenyeken egy teljesen új halállománnyal fognak találkozni a résztvevők, ám jellegében a pálya nem változik.
A Csongrád Megyei Horgász Szövetség, kihasználva a lehetőséget, a meder felől, munkagépek segítségével partrendezésbe kezdett a horgászoldalon, hogy komfortosabb körülményeket biztosíthasson a tározó horgászai számára. Bővebben erről ide kattintva.
2019. szeptember 13-án, elsőként a Colmic Feeder Kupa kerül újra a Maty-éren megrendezésre, majd a XXVII. Klubcsapat OB-n október 4-én már a teljes magyar élmezőny tesztelheti, hogy mennyiben változott a tározó, kell-e máshogy horgászni, mint ahogy azt tették a leeresztés előtt. A Maty-éren rendezett horgászversenyek sokszor előtérbe került a rövid rakós botos horgászat, de az itt megrendezett feeder versenyeken is lehetett látni olyan pecásokat, Erdei Attilát például, akik ugyanúgy ezt a közeli távot horgászták meg sikeresen. Az alábbi fotót elnézve, elég egyértelműen látszik miért és hova kellet horgászni.

matyermeder01Ez is régebben készült a horgászoldal keskeny szakaszáról 

matyermeder02
Ez ugyan egy régi, 2008-as fotó, de jobban látszik a lényeges rész

matyermeder03
A leeresztett tározó

Az alábbi, Walter Tamás által készített videóban bemutatásra kerül ez a rövidtávon történő horgászat is, amíg várjuk a vizet vissza a Maty-érbe, nézzük meg párszor.

 

 

A fotók a Horgász Egyesületek Csongrád Megyei Szövetségének oldaláról származnak.

Szeretnéd tudni, ha új hírünk van?

© 2020 fishinfo.hu I horgászportál, horgászhírek, tippek, trükkök, receptek, horgászfelszerelés, versenybeszámolók

Facebook

Feliratkozás hírlevélre

Untitled 1